BOB-campagne gaat recepties aanpakken

27/11/12 om 04:53 - Bijgewerkt om 04:53

Er komen tijdens de eindejaarsperiode 50.000 alcoholcontroles meer dan vorig jaar. Die zullen vooral plaatsvinden in januari, wanneer er overal Nieuwjaarsrecepties doorgaan.

De overheid wil dat er tijdens de komende BOB-campagne 250.000 alcoholtests worden afgenomen, 50.000 meer dan vorig jaar. Dat melden Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen. Opvallend is dat het zwaartepunt van de controles zal verschoven worden naar januari, traditioneel een maand met veel recepties.

Officieel wil de overheid nog niets zeggen over het aantal controles, maar volgens politiebronnen ligt het nieuwe streefdoel op 250.000 tests, zo schrijven de twee kranten. De actie start twee weken later dan normaal, op vrijdag 14 december. Maar ze loopt door tot 24 januari, acht dagen langer dan vorig jaar.

Fuiven en familiefeesten

"In januari zijn er nog veel recepties. Daar spelen we op in door langer te controleren", zegt Sofie Van Damme van het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV). Maar ook ook wie naar fuiven gaat, of terugkeert van een familiefeest of een restaurant, loopt nog altijd kans om te moeten blazen.

Het thema van de BOB-campagne wordt "Drie extra kussen voor BOB". (Belga/TV)

Onze partners