Bitsige verkiezingsstrijd: N-VA-kandidaten bespuwd in Elsene

19/09/12 om 15:14 - Bijgewerkt om 15:13

In de Brusselse gemeente Elsene wordt de verkiezingsstrijd uitgevochten op het scherp van de snee. N-VA-kandidaten worden bespuwd, een MR-kandidate ontving een dreigmail en er is geschoten op het huis van een kandidaat van CDH.

Bitsige verkiezingsstrijd: N-VA-kandidaten bespuwd in Elsene

© TV Brussel

Nergens verloopt de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober zo bitsig als in de Brusselse gemeente Elsene. Op TV Brussel getuigen kandidaten van zowel Franstalige als Nederlandstalige partijen dat ze slachtoffer werden van geweld en dreigementen.

Josette Kouloufi (CDH): Huis beschoten

CDH-kandidate Josette Kouloufi is al dagenlang het mikpunt van vandalen. Eerst werden de banden van haar auto platgestoken, daarna vuurde iemand een kogel door een raam van haar huis.

Een andere kandidaat is van de CDH-lijst verwijderd nadat ze iemand op de lijst van de burgemeester zou hebben bedreigd en beledigd.

'De sfeer is heel gespannen in Elsene,' zegt lijsttrekker van cdH-CD&V Julie De Groote op TV Brussel. 'Ik heb al veel campagnes meegemaakt, maar het was nooit zo bitsig als nu.'

Rik Dhoest (N-VA): bespuwd

Ook N-VA is slachtoffer van vandalen. Enkele uren nadat nieuwe verkiezingsaffiches zijn opgehangen, worden ze afgetrokken en verscheurd. Kandidaten worden uitgescholden en bespuwd wanneer ze herkenbaar campagne voeren.

'Ze riepen naar ons dat de Vlamingen hier hun plaats niet hebben,' zegt N-VA-lijstrtrekker Rik Dhoest. 'Ze riepen dat we Brussel moeten verlaten. We werden bespuwd en belaagd.'

MR-kandidate Dominque Dufourny kreeg een dreigmail. (EE)

Onze partners