Binnenkort geen verkoop rittenkaarten meer op bus of tram

02/12/10 om 15:48 - Bijgewerkt om 15:48

De verkoop van die kaarten wordt stopgezet op 1 februari. Vanaf dan worden abonnementen en rittenkaarten duurder.

Vanaf 1 februari zal het niet meer mogelijk zijn rittenkaarten te kopen op bussen of trams van De Lijn. Abonnementen en rittenkaarten worden in voorverkoop duurder. De prijs voor een enkele rit en een sms-ticket blijven ongewijzigd.

De Lijn kondigde donderdag aan dat de prijzen worden verhoogd als gevolg van een indexaanpassing van gemiddeld 1,7 procent. Een 'Buzzy Pazz' voor een jaar zal 168 euro kosten (+2 euro), een 'Omnipas' 219 euro (+3 euro) en een 'Omnipas 60+' 190 euro (+3 euro).

Voor het eerst sinds 2006 wordt ook de ritprijs van een Lijnkaart
en een Lijnkaart % (een Lijnkaart tegen verminderd tarief) in voorverkoop aangepast, aldus De Lijn. Binnenkort zal men voor een rit van 1 of 2 zones 0,90 euro betalen en voor een rit van drie zones en meer 1,60 euro. Met een Lijnkaart % zal de prijs respectievelijk 0,70 euro en 1,20 euro bedragen.

Doorstroom verbeteren

De beslissing om de verkoop rittenkaarten door de chauffeur stop te zetten is volgens De Lijn genomen om de doorstroom op de voertuigen te verbeteren. Volgens de vervoersmaatschappij was de aankoop van dergelijke kaarten op de bus heel beperkt. Volgens De Lijn gaat het om drie procent.

Een andere maatregel die vanaf 1 februari van kracht wordt, is de afschaffing van het Omnio-WIGW-abonnement voor drie maanden.Het gaat om een sociaal abonnement voor weduwen, invaliden, gepensioneerden, wezen en Omnio-rechthebbenden.

Volgens De Lijn koos slechts 0,5 procent van de 83.000 Omnio-WIGW-abonnementhouders voor een driemaandelijkse formule.

Lees meer over:

Onze partners