Bijna helft van Vlaamse ouders wil kortere zomervakantie

Door een drukke agenda blijkt samen ontbijten met het gezin een zeldzaamheid geworden. © iStock

De zomervakantie blijkt een heikel punt in de gezinsplanning. 43 procent van alle ouders vindt dat de zomervakantie ingekort moet worden.

De Vlaming worstelt vooral met het gebrek aan tijd. Dat blijkt uit een enquête die Het Nieuwsblad door onderzoeksbureau iVox liet uitvoeren bij duizend Vlamingen.

Eén op de drie ondervraagden noemt de combinatie werk en gezin “problematisch”. En door een drukke agenda blijkt samen ontbijten met het gezin een zeldzaamheid geworden. Een kwart van de ondervraagden ontbijt nooit samen, meer dan de helft doet het maximaal twee keer per week, in het weekend dus.

Pensioen

De Vlaming blijkt erg veel van zijn job te houden, maar toch blijkt uit de bevraging dat de helft van de Vlamingen tussen de 35 en 54 jaar nu al uitkijkt naar zijn pensioen. “Niet omdat ze hun job an sich beu zijn”, zegt professor Arbeidspsychologie Sara De Gieter (VUB). “Maar omdat ze denken dat ze pas dan echt voldoende tijd zullen hebben voor ontspanning, vrienden,…”

Ook de zomervakantie blijkt een heikel punt in de gezinsplanning. 43 procent van alle ouders vindt dat de zomervakantie ingekort moet worden. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content