Bijna 800.000 euro extra voor fusie Vlaamse Opera en Ballet van Vlaanderen

23/05/13 om 20:08 - Bijgewerkt om 20:08

Minister van Cultuur Joke Schauvliege geeft bovenop de reguliere dotaties van in totaal 24 miljoen euro nog eens 791.000 euro aan beide cultuurorganisaties.

Bijna 800.000 euro extra voor fusie Vlaamse Opera en Ballet van Vlaanderen

© Belga

Om de geplande samensmelting van de Vlaamse Opera en het Ballet van Vlaanderen wat extra budgettaire zuurstof te geven, stelt Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege dit jaar bijkomend 791.000 euro ter beschikking.

Dat bedrag komt bovenop de reguliere dotaties van in totaal 24 miljoen euro, waarvan 18,1 miljoen voor de Vlaamse Opera en 5,9 miljoen voor het Koninklijk Ballet van Vlaanderen.

De fusie tussen het Koninklijk Ballet van Vlaanderen en de Vlaamse Opera wordt al enkele jaren voorbereidt. Bedoeling is van de hele operatie af te ronden tegen 1 januari 2014. Met de fusie zou de grootste culturele organisatie van Vlaanderen ontstaan, met een eigen orkest, koor en ballet.

Volgens minister Schauvliege wordt binnenkort ook een algemeen directeur aangesteld. "Hij/zij zal de eenmaking verder vorm geven en de organisatie managen", aldus Schauvliege. De algemeen directeur zal samen met de artistieke directeurs van het Ballet en van de Opera het directiecomité vormen. Bedoeling is dat beide poten wel hun artistieke autonomie behouden. (Belga/TE)

Onze partners