Bijna 400 gevangenen ontsnappen uit Pakistaanse gevangenis

15/04/12 om 11:27 - Bijgewerkt om 11:27

In het noordwesten van Pakistan zijn bijna 400 gevangenen, onder wie opstandelingen, ontsnapt nadat gewapende mannen een gevangenis hadden aangevallen.

Bijna 400 gevangenen ontsnappen uit Pakistaanse gevangenis

© Reuters

Meer dan 150 gewapende opstandelingen vielen de gevangenis van Bannu aan. Die stad grenst aan Khyber en Orakzai, twee van de woelige tribale gebieden. In die regio houden ook de Afghaanse taliban zich schuil.

De aanval duurde twee uur, aldus een hoge veiligheidsverantwoordelijke. "Zo'n 384 gevangenen, inclusief radicale opstandelingen, konden tijdens de aanval ontsnappen."

Raketten De aanvallers waren talrijker dan de bewakers en konden de gevangenis binnendringen. Toen de veiligheidstroepen arriveerden, waren de aanvallers reeds verdwenen. Bij de aanval werden ook granaten en lichte raketten gebruikt.

In de gevangenis waren 944 gedetineerden opgesloten. Recentelijk was een groot aantal opstandelingen uit naburige gevangenissen naar Bannu overgebracht.

Volgens de hoge veiligheidsverantwoordelijke bevindt zich onder de ontsnapten ook een voormalig lid van de luchtmacht die zijn proces in beroep afwachtte. In eerste aanleg was hij ter dood veroordeeld voor een aanslag op voormalig president Pervez Musharraf.

De politie bevestigde de aanval. Er zouden volgens een politiebron minstens drie agenten gewond geraakt zijn. Een andere politiebron zegt dat vier ontsnapten ingerekend zijn. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners