Bij 30 procent van controles kreeg minderjarige alcohol

© Belga

Inspecteurs van de FOD Volksgezondheid hebben vorige week volop inbreuken vastgesteld wat betreft alcoholmisbruik bij tieners.

Bij ongeveer een derde van de controles werd alcohol geschonken aan minderjarigen, zo staat donderdag in Het Nieuwsblad. Nochtans was op voorhand aangekondigd dat er meer gecontroleerd zou worden, door het einde van de examens op de middelbare scholen en het WK voetbal.

‘We hebben vorige week in 67 gemeenten controles gedaan’, zegt Paul Van den Meerssche, hoofdinspecteur van de FOD Volksgezondheid. ‘In totaal voerden we 270 controles uit en we stelden daarbij 78 inbreuken vast. Bij ongeveer 30 procent van de controles werd dus alcohol geschonken aan minderjarigen. Dat is veel.’

Het grootste deel van de controles gebeurde vorige vrijdag bij feestjes om het einde van de examens te vieren. ‘Daar stelden onze controleurs vast dat er veel oudere jongeren alcoholische drank doorgaven aan minderjarigen. Ook de helft van de gecontroleerde nachtwinkels verkocht drank aan kinderen.’

Nog de hele zomervakantie gaat Volksgezondheid controles uitvoeren om drankverkoop aan minderjarigen tegen te gaan. Tijdens de komende WK-matchen volgen er nog acties, maar de controleurs gaan ook kleinere festivals en optredens in steden en gemeenten viseren.

Partner Content