BHV zet domper op vakantieplannen parlementsleden

21/05/12 om 09:36 - Bijgewerkt om 09:36

De parlementsleden van sp.a en CD&V kregen de voorbije weken te horen dat ze begin augustus beschikbaar moeten blijven voor eventuele stemmingen in het parlement over de zesde staatshervorming. Ook bij Groen en Open VLD kregen de parlementsleden hetzelfde signaal.

BHV zet domper op vakantieplannen parlementsleden

© Belga

Uit vrees dat de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde niet gestemd raakt voor het zomerreces van 21 juli moeten de parlementsleden van sp.a en CD&V zich ook begin augustus beschikbaar houden, zo melden Het Nieuwsblad en De Standaard.

De parlementsleden van sp.a en CD&V kregen de voorbije weken van respectievelijk hun partijvoorzitter en fractieleider te horen dat ze begin augustus beschikbaar moeten blijven voor eventuele stemmingen in het parlement over de zesde staatshervorming, met onder meer de splitsing van BHV. Dat zou normaliter voor 21 juli moeten gebeuren. "Blijkbaar is er toch wat vrees voor vertraging, want we hebben duidelijke instructies gekregen om eind juli, begin augustus geen vakantie te plannen", zegt een sp.a-Kamerlid.

Voor veel parlementsleden was een vakantie in die periode de enige optie, omdat er in oktober reeds gemeenteraadsverkiezingen zijn. In de voorbereiding daarvan kruipt ook veel tijd.

Ook CD&V-fractieleider Raf Terwingen heeft zijn fractie gewaarschuwd dat ze zich erop moeten voorbereiden dat ze zeer snel terug in de Wetstraat moeten staan indien de deadline niet gehaald wordt. "Voor wie zijn reisplannen al had vastgelegd, ben ik bereid tussen te komen in de kosten voor die extra verplaatsingen", aldus Terwingen.

Ook bij Open Vld en Groen hebben de parlementsleden het signaal gekregen dat de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde mogelijk niet voor het zomerreces van 21 juli gestemd geraakt. Dat zeggen de partijwoordvoerders.

"Bij ons is intern het signaal gegeven dat de parlementaire behandeling tot na 21 juli kan voortduren", luidt het bij Open VLD. Groen-fractieleider Stefaan Van Hecke heeft zijn fractieleden "een drietal weken geleden al gewaarschuwd dat dit zou kunnen gebeuren", zegt de partijwoordvoerster daar. "Hen werd gevraagd nog geen reis te boeken of ervoor te zorgen dat ze snel kunnen terugkeren." (Belga/INM)

Onze partners