Bezwaar tegen shoppingcentrum aan Van Praetbrug

27/12/11 om 19:24 - Bijgewerkt om 19:24

Er zijn plannen om ook aan de Van Praetbrug een shoppingcentrum te bouwen. Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen reageert ontzet.

Bezwaar tegen shoppingcentrum aan Van Praetbrug

© Belga

De plannen om nu ook aan de Van Praetbrug, op de grens tussen Laken en Schaarbeek, een nieuw shoppingcentrum te bouwen krijgen weerstand. Er zijn immers als plannen voor gelijkaardige megashoppingcentra in Machelen en op de Heyselvlakte. "Drie megashoppingcentra op een boogscheut van elkaar is van het goede teveel", zegt Christine Mattheeuws van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ).

De Brusselse regering besliste vorige week om een milieuattest te verlenen aan het megacomplex 'Just under the Sky' aan de Van Praetbrug. Eerder kreeg Uplace van de Vlaamse regering al een bouwvergunning voor een complex in Machelen. "Blijkbaar willen de Brusselse en de Vlaamse regering de kleinhandel in Brussel en Vlaams-Brabant helemaal kapot. Onbegrijpelijk, vindt NSZ-voorzitter Mattheeuws.

Met het attest kan de groep Mestdagh, die achter het project aan de Van Praetbrug zit, nu een bouw- en milieuvergunning aanvragen. Het is echter nog lang niet zeker dat die vergunningen er komen. Brussels staatssecretaris voor Mobiliteit Bruno De Lille benadrukt dat er ongewoon strenge eisen op het vlak van mobiliteit aan het attest worden gekoppeld. (Belga/INM)

Lees meer over:

Onze partners