Bestuurders Belfius boos op regering na weigering opslag

Belfius © Belga

Dat de regering beslist heeft om hun vergoeding niet met tien procent te verhogen, valt slecht bij meerdere bestuurders. Dat schrijven De Standaard, Het Nieuwsblad en de Gazet van Antwerpen dinsdag.

Vrijdag besloot de regering dat er ‘geen dringende noodzaak’ is om de vergoeding van de externe bestuurders bij de staatsbank ‘op korte termijn te wijzigen, temeer daar het maatschappelijk draagvlak daarvoor zeer beperkt is’. De vakbonden hadden eerder die dag ook al hun ongenoegen geuit.

Dat de indruk ontstaat dat de bestuurders eropuit zijn zichzelf te verrijken, zit extern bestuurder Lutgart Van den Berghe dwars. ‘De samenleving lijkt te denken dat het om zakkenvullerij gaat en het pakken van postjes. Dat is een feitelijk gebrek aan ­respect en erkenning voor onze inzet.’

De Belfius-bestuurders besloten in 2012 een korting op hun vergoeding toe te staan als solidariteit met het personeel dat toen moest inleveren. ‘Maar onder­tussen heeft de overheid haar dividend zien stijgen en kregen het personeel en het management bonussen’, zegt een andere, anonieme bestuurder.

Partner Content