Best Tours overgenomen door Zwitsers

31/12/10 om 16:46 - Bijgewerkt om 16:46

Als gevolg van het akkoord met de groep Kuoni kunnen de 35 werknemers aan de slag blijven onder de naam Best Tours.

De Zwitserse reisgroep Kuoni neemt de failliete touroperator Best Tours over, die de activiteiten onder dezelfde naam zal voortzetten. Dat is vrijdag bekendgemaakt.

De Brusselse rechtbank van koophandel sprak op 23 december het faillissement uit van de grootste onafhankelijke
touroperator in België, die gespecialiseerd is in exotische bestemmingen.

Er werd een curator aangesteld. In totaal waren er vier overnamekandidaten waarvan er twee donderdag afhaakten. De overname moest voor het einde van de week afgerond zijn omdat
het personeel van Best Tours maar tot eind december onder
contract stond.

Alle werknemers blijven aan de slag

Vrijdag maakte curator Joris-Jan De Smet samen met Kuoni bekend dat de reisorganisator wordt overgenomen door de Zwitsers en dat de naam Best Tours behouden blijft. De 35 werknemers kunnen in Wemmel aan de slag blijven.

Kuoni reageerde tevreden op de deal omdat Best Tours een gevestigde waarde is die een product aanbiedt dat nauw aansluit bij haar activiteiten. 'We kunnen onze maatwerkreizen aanvullen met georganiseerde groepsreizen naar verre bestemmingen. We denken dat we met ons aanbod een heel stevige positie kunnen innemen op de Belgische markt', zo luidde het.

In België maken onder meer ook de touroperators Koning Aap, African Holidays, Royal Hansa en EmotionS deel van de Kuoni groep.

Onze partners