'Beslissing over Uplace voor verkiezingen'

27/04/12 om 19:24 - Bijgewerkt om 19:24

Vlaams minister-president Kris Peeters maakt zich sterk dat Joke Schauvliege voor de verkiezingen een beslissing in het dossier van het winkelcomplex Uplace zal nemen.

'Beslissing over Uplace voor verkiezingen'

© Belga

Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege zal op "relatief korte termijn" een beslissing nemen in het dossier van Uplace. Dat heeft ze gezegd na afloop van de Vlaamse ministerraad.

Het is uitkijken naar de beslissing die minister Schauvliege neemt in het dossier van het geplande grootschalige shoppingcentrum in Machelen. Nadat de provincie Vlaams-Brabant de milieuvergunning weigerde en projectontwikkelaar Uplace daartegen in beroep ging, belandde het dossier bij minister Schauvliege. Enkele weken geleden leverde de Gewestelijke Milieuvergunningscommissie een negatief advies af. Sindsdien is het wachten op de beslissing van Schauvliege.

De CD&V-minister herhaalde alvast dat ze niet van plan is om een ongefundeerde beslissing te nemen. "Het is een complex dossier. Er is nog geen beslissing. We bekijken het dossier grondig. We gaan het in ieder geval niet op de lange baan schuiven en ik ga ervan uit dat ik op relatief korte termijn een beslissing zal nemen".

Vlaams minister-president Kris Peeters voegde daaraan toe dat de beslissing zeker voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober zal vallen. (Belga/INM)

Onze partners