Beslissing over milieuvergunning Uplace laat op zich wachten

23/03/12 om 15:16 - Bijgewerkt om 15:16

Uplace wil op een verlaten bedrijventerrein in Machelen het grootste winkelcomplex van het land bouwen. Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege moet nu beslissen of het project een milieuvergunning krijgt.

Beslissing over milieuvergunning Uplace laat op zich wachten

© Belga

Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) heeft nog niet beslist of Uplace een milieuvergunning krijgt voor de bouw van een megawinkelcomplex in Machelen. Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) ontkent dat de Vlaamse regering het dossier vertraagt. "De beslissing moet met degelijke argumenten onderbouwd zijn. Dat vraagt enige tijd", zei hij na afloop van de Vlaamse ministerraad.

Uplace

Uplace wil op een verlaten bedrijventerrein in Machelen het grootste winkelcomplex van het land bouwen. Voor die plannen sloot de onderneming een convenant af met de vorige Vlaamse regering. Intussen heeft die al de bouwvergunning afgeleverd, maar het project krijgt tegenwind van een aantal stadsbesturen en van de ondernemingsorganisatie Unizo.

Minister Schauvliege moet nu beslissen of het project een milieuvergunning krijgt. De Gewestelijke Milieuvergunningscommissie gaf alvast een negatief advies.

De minister heeft echter nog niet beslist, maar minister-president Peeters ontkent dat zij de zaak op haar beloop laat. "Ik betreur dat sommigen de Vlaamse regering allerlei zaken toedichten", zei hij na afloop van de ministerraad.

Schauvliege moet definitieve beslissing nemen

"De adviezen zijn nu binnen en moeten grondig bekeken worden. Het is aan Joke Schauvliege om een definitieve beslissing te nemen, die goed en met degelijke argumenten onderbouwd is. Dat vraagt enige tijd", zei Peeters.

"Ik heb er alle vertrouwen in dat Joke Schauvliege dit zal doen. Er wordt niet vertraagd of vooruitgeschoven, zij bekijkt de zaak grondig". (Belga/INM)

Onze partners