Bert Schoofs (Vlaams Belang) - Beringen

07/08/12 om 11:26 - Bijgewerkt om 11:26

Knack.be stelt drie vragen over de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 aan elke politicus die de strijd aangaat: Wat is de inzet van de verkiezingen? Wie wint en wie verliest? Wat speelt in uw gemeente?

Bert Schoofs (Vlaams Belang) - Beringen

Wat is de inzet van de gemeenteraadsverkiezingen?

De keuze van een nieuwe burgemeester zal uiteraard mee op de agenda staan, nu Marcel Mondelaers het voor bekeken houdt na 24 jaar dienst. Een test voor de ruziemakende coalitie met afwezige SP.A-schepenen: komt er een echte vernieuwing of bijna evenveel van hetzelfde? Ook de ontwikkeling van de mijnterreinen staat ter discussie na het afspringen van het project "Be-Mine shoppingcenter".

Tenslotte zal allicht de (niet zelden gespannen) verhouding tussen enerzijds de deelgemeenten (Koersel, Paal, Beverlo, maar ook Stal, Korspel, Tervant, Brelaar-Heide, Koersel-Kapelleke en tal van typische wijken zoals de Cité) en anderzijds het kleinstedelijk gebied Beringen-Mijn/Beringen-Centrum voor tal van inwoners van belang zijn bij hun keuze in het stemhokje. Met andere woorden: "de dorpen" versus "'t stad".

Wie worden de winnaars, wie de verliezers?

Partijen die echt vernieuwing willen zouden wel eens stevig kunnen uithalen. Indien de stembusslag uiteindelijk in hoofdzaak zou gaan over de nieuwe burgemeester, dan wordt het een ander verhaal, met een clash tussen de lijsttrekkers en de wijze waarop zij erin slagen zich te profileren. Maar met dit laatste gegeven is het afwachten.

Wat is van belang in uw gemeente?

Er zijn 4 topprioriteiten:
De veiligheid en de leefbaarheid van de dorpskernen en de (probleem)wijken.
De leegstand in de handelskernen.
De jongerenwerkloosheid, ook en vooral bij de jongere Turkse generatie.
Het indijken van de islamisering en zodoende het bewerkstelligen van een betere sociale mix overal in Beringen. (SD)

U komt ook op bij de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 en heeft een duidelijke visie over uw stad of dorp?

Stuur dan uw antwoorden op onze drie vragen - en een foto van uzelf - door naar simon.demeulemeester@knack.be.

Onze partners