Bernard Derwa (STVI) – Sint-Truiden

Knack.be stelt drie vragen over de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 aan elke politicus die de strijd aangaat: Wat is de inzet van de verkiezingen? Wie wint en wie verliest? Wat speelt in uw gemeente?

Wat is de inzet van de gemeenteraadsverkiezingen?

Tweeverdienergezinnen aantrekken is geen meerwaarde meer voor de Stad aangezien de meeste tweeverdieners nog amper rondkomen.

Volgens STVI is het beter aan koopkrachtinjectie te doen door herverdeling van het belastingsgeld ten voordele van de ruim twintig procent arme Truienaars die rond de 800 euro per maand cirkelen. Zij zijn het die echt veel consumeren.

STVI zal geen geldelijke tegemoetkomingen goedkeuren voor bedrijven die zich in Brustem willen vestigen.

Bedrijven betalen geen belastingen (notionele intrest), ze nemen geen personeel bij aan (robotisering en informatisering), ze buiten de regio, waar ze zich vestigen, volledig uit, zuigen de regio leeg en delokaliseren vervolgens. Laatste voorbeeld is Mittal van Arcelor: sluit hoogoven, nam niemand bij aan en betaalde geen centiem belastingen. (Er loopt een onderzoek tegen die man op Europees niveau).

Zeker geen evenementen, ze brengen geen enkel voordeel voor de Stad: bijvoorbeeld Dour in de Borinage, organiseerde zijn 22ste festival van wereldniveau, is wereldbekend trouwens, welnu ondanks dat megafestival is Dour de armste stad van gans de Borinage met 23 procent werkloosheid.
Het burgemeesterschap interesseert STVI niet, wel de 20 % klappertandende menskes tegen een lege stoof in de vrieskou die de mazout van 40 frank of één euro per liter niet kunnen betalen.

Wie worden de winnaars? Wie de verliezers?

Neen, niet door de kaart te trekken van de hardwerkende Vlaming kunnen wij de Stad weer gezond maken, maar wel door op te houden met totaal nutteloze en geldverspillende projecten te financieren.

Wat denkt u dat een sukkelaar voelt, die ondanks zijn talloze sollicitaties geen werk vindt, als hij verneemt dat er hier drie grasmatten voor de voetbal gelegd zijn van elk 640.000,00 euro, wat denkt dat oud echtpaar met zijn 800 euro als de Stad hem zijn stookoliebon van 70 euro per jaar weer afneemt en beslist van alle oude gebouwen ’s nachts volop te verlichten: dat echtpaar kan de electriciteitsfactuur niet meer aan, de Stad wil oude stenen met dikke lampen verlichten als iedereen slaapt.

STVI wil de volgende jaren geen aannemers meer zien in Sint-Truiden (behalve soms onderhouds- of herstelploegen) zodat het gedaan is met prestigeprojecten en het uitgespaarde geld naar het OCMW kan gaan.

Wat is van belang in uw gemeente?

Er zijn twee pijlers die de economie dragen (geen drie, twee) en dat zijn 1. Het creëren van toegevoegde waarde (fabricatie dus van goederen) en 2. Het consumentenvertrouwen en de koopkracht van de massa.

De eerste pijler valt weg want de bedrijven zijn neoliberalen die enkel bonussen en aandeelhouders omarmen en die noch personeel noch mens respecteren. De tweede pijler is de herverdeling van het belastingsgeld.

De euro is vierkant geworden, hij rolt niet meer. Als hij rolt, dan bloeit een Stad, dan onderhouden de mensen hun privé patrimonium, dan is er geen agressie, geweld, verloedering, ziekte enz en dan is de kans groot dat rijke ouderlingen de grootstad verlaten en kiezen voor een beminnelijk stadje zoals Sint-Truiden.

Waar de mensen nog kunnen lachen … naar de deurwaarder. (SD)

U komt ook op bij de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 en heeft een duidelijke visie over uw stad of dorp?

Stuur dan uw antwoorden op onze drie vragen – en een foto van uzelf – door naar simon.demeulemeester@knack.be.

Partner Content