Beperkte uittocht verwacht tijdens paasvakantie

04/04/11 om 14:47 - Bijgewerkt om 14:47

De vakantie-uittocht in de paasvakantie zal relatief rustig verlopen.

Beperkte uittocht verwacht tijdens paasvakantie

© Belga

De vakantie-uittocht in de paasvakantie zal relatief rustig verlopen. Dat voorspellen mobiliteitsclub VAB en mobiliteitsorganisatie Touring. De stormloop naar de skigebieden zal beperkt blijven, door het zachte weer van de laatste weken en de late paasvakantie. In Duitsland begint de paasvakantie bovendien een week later dan bij ons en in Nederland is er pas in mei een vakantieperiode.

Tijdens het paasweekend belooft het echter wel druk te worden op de wegen. De drukte richting kust, Ardennen of pretparken zal afhankelijk zijn van de weersomstandigheden. Ook wegwerkzaamheden, die vaak tijdens de schoolvakanties gebeuren, zullen voor extra hinder zorgen op de weg.

Touring verwacht de grootste drukte in België op vrijdag 22 april vanaf de late voormiddag en in de voormiddag van zaterdag 23 april. De organisatie raadt mensen aan om vrijdagochtend vroeg te vertrekken of pas later op de avond. Op zaterdag kan het vertrek beter uitgesteld worden tot de middag.

Voor de terugkeer voorspelt Touring vooral drukte op paasmaandag vanaf de late namiddag en de avond. Ook in Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Italië verwacht Touring hinder in het paasweekend.

(Belga/SMG)

Onze partners