Ben Weyts met de dood bedreigd

16/11/14 om 10:07 - Bijgewerkt om 10:06

Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) en zijn kinderen zijn met de dood bedreigd. De dader wordt eind deze maand voor de rechter gebracht.

Ben Weyts met de dood bedreigd

Ben Weyts, minister van Mobiliteit en Openbare Werken © Belga

De feiten dateren van 24 maart. De dader schreef de bedreigingen, uiteraard anoniem, neer in het contactformulier op de website van Ben Weyts, toen nog federaal parlementslid. "Ik heb in het verleden al meer bedreigingen ontvangen", vertelt Weyts. "Je leert daarmee omgaan. Maar je voelt ook snel aan als een bedreiging ernstig is. Dat was hier het geval. De brief was ook aan mijn kinderen gericht. Dan zijn alle grenzen overschreden. De dader weet heel goed wie ik ben, wie mijn vrouw is, wie mijn kinderen zijn, waar wij wonen, wat wij doen. Ik heb daarom de politie ingelicht en die heeft onmiddellijk actie ondernomen."

De politie heeft de identiteit van de dader kunnen achterhalen via zijn IP-adres. De man wordt nu strafrechtelijk vervolgd. De zaak komt voor op donderdag 27 november voor de rechtbank van eerste aanleg in Brussel.

'Grimmige politieke sfeer'

Of de bedreigingen te maken hebben met de politieke sfeer? "Neen. Hoewel de sfeer scherper en grimmiger is dan enkele jaren geleden, zal ik de oppositie zoiets niet verwijten", zegt Weyts. "De socialisten en de N-VA zijn op veel vlakken elkaar antipode. Het verbaast me wel dat de socialisten zo heftig reageren op diegenen die de putten willen vullen die zij verdomme zelf gegraven hebben. Ze creëren een gevaarlijk sfeertje met hun misleidende boodschappen. Maar dat staat los van de bedreigingen aan mijn adres." (De Zondag/pcok)

Lees meer over:

Onze partners