Ben Weyts begrijpt 'hysterie' rond situatie Denderleeuw niet

10/01/13 om 13:53 - Bijgewerkt om 13:53

"Het is al meermaals gebeurd dat de traditionele partijen de steun van het Vlaams Belang gebruikt hebben, zelfs op nationaal niveau", zegt Weyts.

Ben Weyts begrijpt 'hysterie' rond situatie Denderleeuw niet

© BELGA

N-VA-ondervoorzitter Ben Weyts is naar eigen zeggen verbaasd over de hysterie die heerst rond de discussie over het al dan niet doorbreken van het cordon sanitaire in Denderleeuw.

Hij verduidelijkt dat sp.a en Open Vld in 2004 nooit hadden kunnen beslissen over de invoering van de provinciale kieskringen zonder "de noodzakelijke steun" van het Vlaams Belang. "Van enige schroom was toen allerminst sprake."

Momenteel gaan de traditionele partijen zelfs nog verder in hun samenwerking met het VB, hekelt Weyts, "soms zelfs door het delen van mandaten in de OCMW- en politieraad".

Zelf heeft de N-VA in Denderleeuw nooit gehengeld naar de steun van het VB, "laat staan dat er ooit een tegenprestatie zou geboden zijn", aldus Weyts.

Zijn partij blijft intussen zoeken naar een oplossing voor een stabiel bestuur in de stad voor de komende zes jaar, besluit hij. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners