Bemiddelaars ontvangen De Wever en Di Rupo

14/09/10 om 13:55 - Bijgewerkt om 13:55

De voorzitters van N-VA en PS hebben woensdag een onderhoud met de twee koninklijk bemiddelaars.

N-VA-voorzitter Bart De Wever en zijn PS-collega Elio Di Rupo hebben woensdag een onderhoud met de twee koninklijk bemiddelaars.

De Concentrakranten schreven dinsdag dat er geen contact meer was geweest tussen de twee hoofdrolspelers in de regeringsvorming sinds 3 september, de dag dat Di Rupo zijn preformatie-opdracht teruggaf aan de koning.

Ze zouden elkaar dus al tien dagen niet meer gehoord of gezien hebben. De openbare omroep meldde dinsdag evenwel dat beide kopstukken in de loop van maandag telefonisch contact hadden.

Dinsdagavond bleek dan dat Di Rupo en De Wever woensdagochtend een onderhoud hebben met de bemiddelaars Danny Pieters (N-VA) en André Flahaut (PS). Afgelopen vrijdag was al gewag gemaakt van een ontmoeting, ofwel op dinsdag 14 of op woensdag 15 september.

Beide bemiddelaars gingen aan de slag nadat de preformatie op 2 september was spaak gelopen op de extra financiering voor Brussel.

De N-VA verwierp toen een ultiem voorstel van ex-preformateur Di Rupo over de koppeling van het extra geld voor Brussel aan een herziening van de financieringswet, waarvoor de partij garanties wil.

Onze partners