Bemiddelaars hebben afspraak met De Wever en Di Rupo

10/09/10 om 18:50 - Bijgewerkt om 18:50

Het onderhoud met de voorzitters van N-VA en PS is voor volgende week dinsdag of woensdag voorzien.

Bemiddelaars hebben afspraak met De Wever en Di Rupo

© Belga

De koninklijke bemiddelaars André Flahaut en Danny Pieters plegen volgende week overleg met N-VA-voorzitter Bart De Wever en PS-voorzitter Elio Di Rupo. Het onderhoud staat voor dinsdag of woensdag gepland.

Flahaut en Pieters hadden donderdag na hun raadpleging van de voorzitters van de zeven partijen die bij de preformatie waren betrokken, aangekondigd dat ze de komende dagen zullen werken aan een eerste samenvatting van de standpunten en ook voorstellen zullen doen.

Ze sloten niet uit dat ze de zeven betrokken partijen later opnieuw zouden zien. In die context raakte vrijdag bekend dat de bemiddelaars volgende week wellicht een ontmoeting hebben met De Wever en Di Rupo.

Reynders

Intussen blijft voorzitter Didier Reynders van de MR, die niet bij de preformatie betrokken was, zeggen dat hij contacten heeft met de Vlaamse partijen.

Niet alleen met N-VA-voorzitter Bart De Wever, maar ook met mensen van CD&V en SP.A. CD&V ontkende vrijdag echter formeel dat partijvoorzitter Wouter Beke contact heeft gehad met Reynders over de regeringsvorming.

Met de andere Franstalige partijen heeft Reynders nog geen contact gehad, zo zei hij vrijdagavond in Terzake op Canvas.

Onze partners