Bemiddelaars brachten verslag uit bij de koning

17/09/10 om 13:47 - Bijgewerkt om 13:47

Danny Pieters en André Flahaut hebben vrijdag op het paleis een tussentijds verslag van hun opdracht uitgebracht.

De koninklijke bemiddelaars André Flahaut (PS) en Danny Pieters (N-VA) hebben vrijdagnamiddag verslag uitgebracht bij de vorst.

In een mededeling liet het paleis achteraf weten dat het om een tussentijds verslag ging over hun bemiddelingsopdracht om de
onderhandelingen voor de vorming van de regering weer op te starten.

Flahaut en Pieters raadpleegden donderdag Groen! en Ecolo over een nieuwe methode voor de regeringsonderhandelingen en ontvingen vrijdag CDH, SP.A en CD&V.

In de mededeling bevestigden ze dat ze maandag een nieuw onderhoud hebben met N-VA-voorzitter Bart De Wever en PS-voorzitter Elio Di Rupo.

Oproep tot discretie

Flahaut en Pieters melden dat ze voortwerken binnen het kader dat woensdag werd overeengekomen tijdens hun eerder onderhoud met Di Rupo en De Wever: tegelijkertijd werken aan een herziening van de financieringswet en de krachtijnen van de begroting 2011 en 2012.

Na de oproepen van CDH-voorzitster Joëlle Milquet en CD&V-voorzitter Wouter Beke tot discretie doen ook de bemiddelaars dat. Ze roepen iedereen, inclusief de media, op 'hun verantwoordelijkheid te nemen'.

Onze partners