Bemiddelaars bezig met nieuwe overlegronde

27/09/10 om 18:51 - Bijgewerkt om 18:51

André Flahaut en Danny Pieters ontvangen weer de voorzitters van de zeven partijen die onderhandelen over de staatshervorming.

De koninklijke bemiddelaars André Flahaut (PS) en Danny Pieters (N-VA) zijn begonnen aan een nieuwe overlegronde met de zeven partijen die deelnemen aan de onderhandelingen over de staatshervorming.

Dat is maandag bekendgeraakt. De bemiddelaars zagen vrijdag al Groen!-voorzitter Wouter Van Besien en maandag kwamen Ecolo-covoorzitter Jean-Michel Javaux en CDH-voorzitster Joëlle Milquet langs.

Hun nieuwe initiatief is een gevolg van de afspraak die PS-voorzitter Elio Di Rupo en N-VA-voorzitter Bart De Wever op 20 september met de bemiddelaars hadden gemaakt.

Toen werd niet alleen overeengekomen een werkgroep over de financieringswet te installeren, maar ook dat Flahaut en Pieters informele contacten zouden hebben met de verschillende partijen over de rest van de staatshervorming.

In de loop van dinsdag komen SP.A-voorzitster Caroline Gennez en CD&V-voorzitter Wouter Beke langs bij de bemiddelaars. Daarna ontvangen ze nog Di Rupo en De Wever. Intussen komt de werkgroep over de financieringswet dinsdag opnieuw bijeen.

Onze partners