Bemiddelaars aan de slag

07/09/10 om 12:02 - Bijgewerkt om 12:02

De koninklijke bemiddelaars André Flahaut en Danny Pieters zijn dinsdag met hun opdracht van start gegaan.

De koninklijke bemiddelaars André Flahaut (PS) en Danny Pieters (N-VA) zijn dinsdag begonnen aan de opdracht die ze zaterdag van de koning hebben gekregen. Ze ontvingen de voorzitters van Groen!, Ecolo en CDH.

De Kamer- en Senaatsvoorzitter kregen na de mislukte preformatie de opdracht 'om de onderhandelingen voor de vorming van de regering weer op te starten'.

'Dat is noodzakelijk om het economische en sociale welzijn van de burgers te vrijwaren en om onze instellingen op een duurzame wijze te hervormen', zo luidde het in de mededeling van het paleis.

Flahaut en Pieters houden in een eerste periode bilaterale contacten. Dinsdag begonnen ze met raadplegingen van de voorzitters van de zeven partijen die bij de mislukte preformatie betrokken waren.

De eersten die ze ontvingen waren Groen!-voorzitter Wouter Van Besien en Ecolo-covoorzitter Jean-Michel Javaux. Daarna volgde CDH-voorzitster Joëlle Milquet.

Woensdag ontmoeten ze SP.A-voorzitster Caroline Gennez en CD&V-voorzittter Wouter Beke. Daarna staan nog vergaderingen van de bemiddelaars met hun respectieve partijvoorzitters op de agenda: N-VA-voorzitter Bart De Wever en PS-voorzitter Elio Di Rupo.

Onze partners