Bemiddelaar rondt voorbereidende bilaterales over nota af

31/12/10 om 18:04 - Bijgewerkt om 18:03

Johan Vande Lanotte heeft zijn gesprekken met de partijvoorzitters ter voorbereiding van zijn onderhandelingsnota vrijdag afgerond.

Koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte (SP.A) heeft vrijdag een onderhoud gehad met CDH-voorzitster Joëlle Milquet. Daarmee is een einde gekomen aan zijn bilaterale ontmoetingen ter voorbereiding op zijn definitieve onderhandelingsnota over de staatshervorming.

Vande Lanotte zag de afgelopen dagen de voorzitters van de zeven partijen die onderhandelen over de staatshervorming. HIj toetste met hen zijn ontwerpnota af die hij op maandag 3 januari in definitieve versie aan N-VA, PS, CD&V, CDH, SP.A, Ecolo en Groen! wil voorleggen. Tegen 5 januari wil hij van hen een antwoord of ze op die basis willen voort onderhandelen.

Vande Lanotte zag de zeven partijvoorzitters achtereenvolgens sinds dinsdag, met een onderbreking op woensdag wegens een maaltijd die hem slecht bevallen was. Milquet kwam vrijdag als laatste aan de beurt.

Naar verwachting legt Vande Lanotte maandag een brede nota met de verschillende aspecten van een staatshervorming op tafel, met de financieringswet, bevoegdheidsoverdrachten op het vlak van werk, gezondheidszorg, justitie en kinderbijslag, Brussel-Halle-Vilvoorde en de financiering van Brussel. Er is ook sprake van een luik politieke vernieuwing.

Onze partners