Belgisch geheim agent betrokken bij vermoedelijke bedrijfsspionage Renault

22/03/11 om 13:55 - Bijgewerkt om 13:55

Een agent van de Belgische geheime diensten wordt in Frankrijk genoemd in een zaak van bedrijfsspionage bij Renault. Hij zou valse informatie verspreid hebben waardoor drie kaderleden werden ontslagen.

Renault heeft vorige week maandag zijn excuses aangeboden aan drie ontslagen kaderleden die onterecht beschuldigd waren in het schandaal van vermoedelijke industriële spionage bij de Franse autobouwer. Ze zouden van plan zijn geweest geheime info door te verkopen aan een geïnteresseerde partij uit China. Deze informatie kreeg Renault van een anonieme bron, die daar in ruil ongeveer 250.000 euro voor kreeg.

Die anonieme bron zou een Belgische geheim agent zijn. Volgens Le Soir noemde Dominique Gevrey, een hoge beveiligingsfuntionaris bij Renault, zijn naam. Het Franse gerecht wil het verhaal niet bevestigen.

De Parijse procureur Jean-Claude Marin bevestigde ondertussen dat de drie ontslagen kaderleden niet over rekeningen in het buitenland beschikten, waarvan ze door de directie beschuldigd werden. De autobouwer beloofde de drie "schadeloosstelling". (Belga)

Onze partners