België trekt 6,25 miljoen euro uit voor hulp Palestijnse vluchtelingen

24/07/14 om 10:27 - Bijgewerkt om 10:27

België maakt 6,25 miljoen euro vrij voor het agentschap van de Verenigde Naties dat hulp biedt aan Palestijnse vluchtelingen (UNRWA).

België trekt 6,25 miljoen euro uit voor hulp Palestijnse vluchtelingen

Jean-Pascal Labille © BELGA

België trekt 6,25 miljoen euro uit om de Palestijnse vluchtelingen te helpen. Het geld gaat naar het agentschap van de Verenigde Naties voor hulp aan Palestijnse vluchtelingen (UNRWA), dat Palestijnse vluchtelingen in de Gazastrook, de Westelijke Jordaanoever, Jordanië, Libanon en Syrië bijstaat. Dat meldt minister van Ontwikkelingssamenwerking Jean-Pascal Labille (PS).

Het geld moet het UNRWA in staat stellen om zijn activiteiten te financieren en te voorzien in de dringende behoeften van de Palestijnse vluchtelingen die door het conflict worden getroffen, aldus de minister.

Eerder vroeg de Belgische regering al aan de verschillende betrokken partijen om onmiddellijk een staakt-het-vuren in te stellen en het internationaal mensenrecht strikt te eerbiedigen.

Sinds het begin van het Israëlische offensief in de Gazastrook op 8 juli loopt het dodental dagelijks op en nemen de gruwelijkheden waarmee de lokale bevolkingen worden geconfronteerd almaar toe. Meer dan 700 Palestijnen kwamen intussen om het leven en ruim 100.000 anderen zijn op de vlucht voor het geweld. (Belga/AVE)

Onze partners