‘Belgen betaalden 445 miljoen voor verkeersboetes’

Vanaf de zomer gaan we met Frankrijk ook parkeerboetes uitwisselen. Wie dus verkeerd parkeert in Frankrijk, of geen parkeerticket betaalt, kan thuis in de bus een boete verwachten. Hetzelfde geldt trouwens voor Fransen die hier verkeerd parkeren. Dat systeem wérkt, we doen het al bijna twee jaar met verkeersboetes, voor te snel rijden bijvoorbeeld. Zo hebben vorig jaar bijna 100.000 Fransen een boete gekregen op onze wegen. © BELGA

Vorig jaar spendeerden Belgische automobilisten een recordbedrag aan verkeersboetes, 445 miljoen euro. En het gaat dit jaar ook nog in stijgende lijn.

Dat melden Het Belang van Limburg, Het Nieuwsblad en De Standaard. In 2013 lag het totaalbedrag nog 15 miljoen lager, op 430 miljoen euro.

De sterke stijging is onder meer te wijten aan het feit dat de fiscus de jacht op onbetaalde boetes heeft opgevoerd en dat boetes ook duurder werden. De regering wil een aantal boetes trouwens nog duurder maken. Een slecht idee, vinden experts die de kranten raadpleegden. “Het zal alleen maar op geldklopperij lijken.”

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content