Belg wil nog meer sparen in 2012

29/12/11 om 18:14 - Bijgewerkt om 18:14

De Belg, die al één van de grootste spaarders van Europa is, wil in 2012 nog meer geld opzijzetten

De Belg, die al één van de grootste spaarders van Europa is, wil volgend jaar nog meer geld opzijzetten. Dat moet blijken uit een rondvraag van de bank ING, uitgevoerd door het onderzoeksbureau TNS Nipo bij 1.000 landgenoten.

De rondvraag werd uitgevoerd in dertien landen: meer sparen blijkt globaal het meest populaire financiële voornemen. Voor België gaat het om 30 procent van de ondervraagden, precies evenveel als het Europese gemiddelde. Sommige landen zoals Roemenië (40 procent) of Turkije (42 procent), hebben nog meer ambitie wat sparen betreft. De bevolking van Tsjechië (16 procent) en Nederland (17 procent) maakt dan weer andere voornemens.

Op de tweede plaats staat bij de Belgen het beheersen van de uitgaven (25 procent), ook hier volledig in lijn met het Europese gemiddelde. Duitsers en Britten (12 procent) zijn dan weer het minst van plan te letten op de kleintjes.

Schulden afbouwen is in ons land het minst populair, maar geldt nog steeds voor 14 procent van de ondervraagden. Het Europese gemiddelde bedraagt 22 procent. ING merkt op dat de Belg gemiddeld minder schulden heeft.

Opvallend: bijna de helft (49 procent) van de Britten maakt geen enkel voornemen voor 2012. In België geldt dat voor maar 19 procent van de ondervraagden. (Belga/INM)

Lees meer over:

Onze partners