Belg verdacht van banden met Al-Qaida verhoord in Jemen

16/01/15 om 06:49 - Bijgewerkt om 06:49

Een Belg die door de autoriteiten van Jemen verdacht wordt van banden met de terreurorganisatie Al-Qaeda, kon nog niet gecontacteerd worden.

Belg verdacht van banden met Al-Qaida verhoord in Jemen

© YOUTUBE

Een Belg die door de autoriteiten van Jemen verdacht wordt van banden met een cel van de terreurorganisatie Al-Qaeda, kon nog niet gecontacteerd worden door de Belgische ereconsul in het land. Dat schrijft La Libre Belgique. De man werd begin januari opgepakt in de hoofdstad Sanaa, samen met twee anderen uit Somalië en Portugal.

Begin deze maand verklaarde het Jemenitische ministerie van Binnenlandse Zaken dat een van de drie mannen "aangetroffen werd met slogans van Al-Qaeda op zich". Volgens Buitenlandse Zaken deelde dat ministerie donderdag aan de Belgische ambassade in Riyad, in buurland Saoedi-Arabië, mee dat "het verhoor blijft lopen".

De Belg blijft onder de verantwoordelijkheid van de migratiepolitie. Hij werd niet gezocht in België. Volgens een bron in Jemen leefde de Belg "al een tijdje" in Jemen. Hij zou destijds via een ander land in Jemen aangekomen zijn. Hij zou gerepatrieerd moeten worden. De ambassade van Jemen in Brussel zegt van niets te weten, zo klinkt de officiële uitleg daar. (Belga/AVE)

Lees meer over:

Onze partners