Beleidsnota Francken: extra aandacht minderjarige asielzoekers en criminele asielzoekers uitzetten

Theo Francken (N-VA) © BELGA

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) wil extra aandacht voor niet-begeleide minderjarige asielzoekers in ons land, maximaal inzetten op terugkeer en criminele asielzoekers uit het land laten verwijderen.

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) wil extra aandacht voor niet-begeleide minderjarige asielzoekers die in ons land verblijven. Dat blijkt uit de beleidsnota die hij woensdag in de Kamer presenteert en waarover De Morgen al bericht.

Theo Francken stipt aan dat “deze uiterst kwetsbare groep” beschermd moet worden. Hij denkt onder meer aan een speciaal beschermingsstatuut en betere opvang. Ook wil hij een “levensproject” voor de minderjarigen uitwerken zodat er een “duurzame oplossing” voor hen gecreëerd kan worden.

In het verleden genereerden de gevallen van Parwais Sangari en Scott Manyo heel wat media-aandacht. Na een geslaagd integratietraject kregen de jongeren te horen dat ze niet langer in ons land konden blijven. Francken voegt er wel aan toe dat dat “levenstraject” ook in hun thuisland kan liggen.

Menselijk gelaat aan gespierd beleid

De staatssecretaris geeft zo een menslijk gelaat aan zijn beleid, klinkt het, dat voorts erg gespierd is. Hij zet onder meer maximaal in op terugkeer en wil ook asielzoekers met een crimineel verleden uit ons land verwijderen. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content