Bekeerling Vlaams Belang stapt op bij SP.A

02/08/12 om 09:34 - Bijgewerkt om 09:34

Na het tumultueuze vertrek van voormalig Vlaams Belang senator Jurgen Ceder, stapt nu ook bij SP.A een bekeerling van het Vlaams Belang op.

Bekeerling Vlaams Belang stapt op bij SP.A

© Belga

In Denderleeuw trekt voormalig Vlaams Belang kandidaat Patrick Meganck zich terug als kandidaat voor de SP.A bij de gemeenteraadsverkiezingen. Hij stapt vrijwillig op na intern protest binnen de partij.

Misstap

Meganck stond in 2.000 op de lijst van het Vlaams Belang bij de gemeenteraadsverkiezingen in Denderleeuw. 'Een misstap die hem nu nog altijd wordt aangerekend,' zegt de Denderleeuwse SP.A-voorzitter Stefan De Kock in De Morgen. 'Hij verdiende nochtans een tweede kans.'

Na de overstap van Vlaams Belang mandatarissen en (lokale) kandidaten kwam er vooral uit de hoek van de SP.A kritiek.

Jurgen Ceder

SP.A-voorzitter Bruno Tobback wist niet van de kandidatuur van Meganck. 'Ik ben echt niet op de hoogte van de samenstelling van elke lokale lijst.' Volgens Tobback gaat de vergelijking met de kwestie Jurgen Ceder niet op. 'Er is een verschil tussen een onbekende die ooit op een lijst gestaan heeft en Jurgen Ceder. Ik heb me nooit uitgesproken over Ceder en ik ga dat nu ook niet doen.' (EE)

Onze partners