Beke wil dat Vande Lanotte voortwerkt

06/01/11 om 13:03 - Bijgewerkt om 13:03

Maar de CD&V-voorzitter herhaalt dat de koninklijk bemiddelaar eerst zijn nota moet aanpassen.

CD&V-voorzitter Wouter Beke wil dat koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte (SP.A) voortwerkt, maar blijft erbij dat zijn onderhandelingsnota eerst moet worden aangepast vooraleer er weer met zeven partijen kan worden onderhandeld.

CD&V kreeg heel wat kritiek op haar standpunt over de onderhandelingsnota van Vande Lanotte, maar ontkent dat ze de onderhandelingen opblaast.

Beke verklaarde donderdag in een reactie dat CD&V wil dat Vande Lanotte zijn werk als bemiddelaar voortzet. 'Wij vragen niet dat de bemiddelaar opstapt, het zijn net SP.A en Groen! die dat suggereerden', aldus Beke.

Maar de CD&V-voorzitter blijft bij het partijstandpunt dat de nota eerst moet worden bijgestuurd. Volgens Beke is de tekst niet onderhandelingsklaar. 'We hebben met het politiek bestuur vastgesteld dat er fundamentele bezwaren en die zijn er ook bij de andere partijen'.

Momenteel weer met de zeven partijen rond de tafel gaan zitten terwijl er nog zoveel bezwaren zijn, zou volgens Beke 'de mensen iets wijsmaken' zijn.

Onze partners