Beke: 'Verhalen maakten rol Van Den Driessche in Brugge onmogelijk'

19/04/12 om 19:27 - Bijgewerkt om 19:27

Volgens Wouter Beke deden geruchten over eventueel wangedrag van Van Den Driessche al de ronde tijdens diens CD&V-periode. Die insinuaties verziekten zijn kansen op een rol binnen de lokale Brugse CD&V-afdeling.

Beke: 'Verhalen maakten rol Van Den Driessche in Brugge onmogelijk'

© Belga

De verhalen rond ex-CD&V'er en huidig N-VA'er Pol Van Den Driessche over diens wangedrag ten aanzien van vrouwen, hebben meegespeeld in de beslissing van CD&V om hem geen rol meer te laten spelen binnen de partij in Brugge. Dat heeft CD&V-voorzitter Wouter Beke gezegd voor de VRT-camera's van Villa Politica in de Kamer.

Beke bevestigde dat er "eind 2011" nog gesprekken geweest zijn met Van Den Driessche over een mogelijke rol bij de lokale Brugse CD&V-afdeling. De verhalen die ook toen de ronde deden zijn echter "één van de overwegingen" geweest om hem niet meer te betrekken.

Ook in zijn CD&V-periode deden de geruchten dus al de ronde, aldus Beke. "Toen hebben wij ook niet gezegd: 'oeioei, dat is een complot tegen CD&V'", hekelde hij, verwijzend naar de insinuaties van N-VA'ers dat CD&V de hand had in het Humo-artikel dat de bal aan het rollen bracht. "Dat men continu op die nagel blijft kloppen en ons op valselijke manier blijft beschuldigen, ik ben dat stilaan wel beu."

Beke: 'Ik ben niet verantwoordelijk voor gedrag Van Den Driessche'

"Ik ben niet verantwoordelijk voor het gedrag van Pol Van Den Driessche, maar ook niet voor wat er gebeurd is. Dat is een zaak tussen Van Den Driessche en die vrouwen", besloot Beke. "Men moet dus niet naar ons zitten kijken, het probleem zit duidelijk ergens anders." (Belga/INM)

Onze partners