Beke start volgende week tweede overlegronde met PS en N-VA

16/03/11 om 09:20 - Bijgewerkt om 09:20

Woensdag brengt de onderhandelaar bij koning Albert II een eerste tussentijds verslag uit van zijn opdracht.

Beke start volgende week tweede overlegronde met PS en N-VA

© Belga

Koninklijk onderhandelaar Wouter Beke (CD&V) brengt woensdagnamiddag bij koning Albert II een eerste tussentijdse verslag uit van zijn opdracht. Volgende week start hij een nieuwe overlegronde met de partijvoorzitters Elio Di Rupo (PS) en Bart De Wever (N-VA).
Het onderhoud van Beke met de koning is gepland voor 16u30. Een publieke verklaring na afloopt komt er niet.

Versterken
Bij zijn aanstelling tot onderhandelaar koos Beke ervoor om eerst de as tussen N-VA en PS te versterken. Vorige week en afgelopen maandag zat hij dagelijks rond de tafel De Wever en Di Rupo. Die overlegronde moest de verschillende standpunten in kaart brengen.

Nu dat eerste rondje gereden is, wil Beke proberen de standpunten van PS en N-VA dichter bij elkaar te brengen. Volgende week vergaderen de drie op maandag, woensdag en vrijdag.

Andere partijen
Deze week nog zal Beke terugkoppelen naar de andere zes partijen die nog in beeld zijn om betrokken te worden bij de communautaire gesprekken. Donderdag ziet hij de Vlaamse partijvoorzitters. Dan komen achtereenvolgens Alexander De Croo (Open VLD), Caroline Gennez (SP.A) en Wouter Van Besien (Groen!) naar Beke luisteren. Vrijdag is het de beurt aan de Franstalige voorzitters Jean-Michel Javaux (Ecolo), Charles Michel (MR) en Joëlle Milquet (CDH).

Naast deze bilaterale gesprekken met partijvoorzitters komen deze week een aantal werkgroepen bijeen om zich te buigen over specifieke dossiers, zoals de financieringswet of het arbeidsmarktbeleid.

Onze partners