Beke: rustig evalueren

24/06/10 om 11:29 - Bijgewerkt om 11:29

De interimvoorzitter van CD&V verwijst naar de afspraak binnen de partij om een evaluatiecommissie aan het werk te zetten.

Een evaluatiecommissie zal rustig de verkiezingsnederlaag van CD&V evalueren. Dat zegt CD&V-interimvoorzitter Wouter Beke na het ontslag van Marianne Thyssen als voorzitster.

Beke, die voor de tweede keer in twee jaar tijdelijk aan het hoofd komt van CD&V, maakte donderdagochtend op Radio 1 duidelijk dat hij zich niet laat opjagen.

Hij wees erop dat in de partij was afgesproken dat een commissie onder leiding van ontslagnemend Kamerfractieleider Servais Verherstrareten de evaluatie van de nederlaag zal maken.

Maar hij uit ook voorzichtige kritiek. 'Uiteraard hebben wij die verkiezingen verloren en zit daar een grote verantwoordelijkheid voor iedereen die de voorbije drie jaar verantwoordelijk is geweest voor die crisis en dit regeringsbeleid', zo luidt het.

Inhoudelijk is volgens Beke de lijn die van de Octopusnota over de staatshervorming van de Vlaamse regering.

De interimvoorzitter ontkent dat er 'clans' zijn binnen CD&V. Hij vindt dat de eenheid in de partj nu naar boven moet komen. Beke bevestigt dat hij de regeringsonderhandelingen voor CD&V gaat leiden als de partij mee aan tafel zit.

Onze partners