Beke: Octopusnota is basis onderhandelingen

13/07/10 om 11:15 - Bijgewerkt om 11:15

Dat zegt de CD&V-voorzitter in een reactie op forsere taal van enkele partijgenoten.

De Octopusnota van de Vlaamse regering is voor CD&V een basis waaraan het resultaat van de communautaire onderhandelingen zal worden getoetst. Dat zegt partijvoorzitter Wouter Beke.

In de nota staan de communautaire verzuchtingen van de Vlaamse regering. De tekst is gebaseerd op de vijf communautaire resoluties van het Vlaams Parlement en toegevoegd aan het Vlaams regeerakkoord.

In De Standaard zei Kamerlid Hendrik Bogaert dinsdag dat de nota voor hem het mininum minimorum is bij de komende communautaire onderhandelingen. Volgens hem is het de bodem waar niet onder mag worden gegaan. Ook volgens Ludwig Caluwé, CD&V-fractieleider in het Vlaams Parlement, is de nota een ondergrens.

Maar in De Ochtend op Radio 1 sprak Beke dinsdag andere taal. Volgens de CD&V-voorzitter is de nota de basis voor de onderhandelingen waaraan de resultaten zullen worden getoetst.

'De Octopusnota is de basis en we zullen het resultaat van de onderhandelingen daaraan toetsen', aldus Beke. Dat is volgens de CD&V-voorzitter ook zo beslist tijdens het politiek bestuur van de partij.

Onze partners