Beke kandidaat-voorzitter CD&V

18/11/10 om 13:27 - Bijgewerkt om 13:27

Huidig interimvoorzitter Wouter Beke stelt zoals verwacht zijn kandidatuur.

Wouter Beke stelt zoals verwacht zijn kandidatuur voor het CD&V-voorzitterschap. In een mededeling zegt de huidige interimvoorzitter de volgende drie jaar keihard te willen werken om van CD&V weer de volkspartij van Vlaanderen te maken.

Beke is sinds het ontslag van partijvoorzitster Marianne Thyssen na de verkiezingen op 13 juni voorzitter ad interim van de Vlaamse chistendemocraten.

Er was eerst afgesproken dat er een nieuwe voorzitter door de partijleden zou gekozen worden na de vorming van een federale regering, maar omdat dat nog lang kan duren besliste de algemene vergadering van CD&V dinsdagavond om de voorzittersverkiezingen te vervroegen.

Kandidaten kunnen zich melden tot 27 november. Op 22 december wordt de uitslag van de stemming bekendgemaakt. Algemeen werd verwacht dat Beke zich kandidaat zou stellen om volwaardig partijvoorzitter te worden en hij doet dat ook.

'De voorbije 5 maanden kreeg ik veel bemoedigende schouderklopjes van onze leden en militanten. Dat doet deugd en het moedigt mij aan om vandaag kandidaat te zijn voor het voorzitterschap van onze partij', zo meldde Beke donderdag.

Hij zegt kandidaat te zijn 'uit overtuiging'. Beke zegt rotsvast te geloven in de toekomst van de partij en wil de volgende drie jaar 'keihard werken om van onze partij terug de volkspartij van Vlaanderen te maken'.

De regio Leuven heeft Beke woensdag al voorgedragen. Donderdagavond buigt het provinciaal partijbestuur Limburg zich over zijn kandidatuur. Beke zegt de komende weken met enthousiasme en overtuiging de dialoog te zullen aangaan met de partijleden.

Lees meer over:

Onze partners