Beke en Torfs mogelijk kandidaat-voorzitter CD&V

25/06/10 om 20:29 - Bijgewerkt om 20:29

Zowel interimvoorzitter Wouter Beke als Rik Torfs sluiten niet uit dat ze kandidaat zullen zijn tijdens de voorzittersverkiezingen. Intussen zegt de partij klaar te zijn voor regeringsonderhandelingen.

Zowel huidig interimvoorzitter Wouter Beke als Rik Torfs sluiten niet uit dat ze kandidaat zullen tijdens de voorzittersverkiezingen bij CD&V in het najaar.

Ondervoorzitter Beke nam de fakkel over bij CD&V na het ontslag van voorzitster Marianne Thyssen. Beke zal de regeringsonderhandelingen voor zijn partij leiden als CD&V daaraan deelneemt.

Pas nadien worden er voorzittersverkiezingen bij de partij georganiseerd. Beke sloot zondag in De Zevende Dag (Eén) niet uit dat hij dan zijn kandidatuur zal stellen.

Ook nieuwkomer Rik Torfs liet verstaan dat hij niet uitsluit dat hij kandidaat zal zijn. Torfs, de professor kerkelijk recht die bij de verkiezingen op 13 juni op de tweede plaats op de CD&V-Senaatslijst stond, had enkele dagen geleden al zijn interesse laten blijken.

CD&V is klaar voor regeringsonderhandelingen

Intussen zeggen Beke en Torfs dat CD&V klaar is voor regeringsonderhandelingen.

Informateur Bart De Wever spreekt in principe pas vanaf donderdag 1 juli met de partijvoorzitters, maar volgens Torfs hoeft er niet getemporiseerd te worden wegens vermeende interne verdeeldheid bij CD&V. Volgens hem is Beke klaar om te onderhandelen.

Beke zelf wees erop dat de partij daar al een week klaar voor is. 'Ik doe elke morgen mijn brievenbus open, maar een uitnodiging heb ik nog niet ontvangen', aldus de CD&V-voorzitter.

Onze partners