Beke: 'Als N-VA niet oppast, lijkt ze meer op Vlaams Blok dan op Volksunie'

28/11/11 om 19:32 - Bijgewerkt om 19:32

"Als ze niet oppassen, lijken Bart De Wever en de N-VA meer op het Vlaams Blok dan op de Volksunie". Dat zegt CD&V-voorzitter Wouter Beke.

Beke: 'Als N-VA niet oppast, lijkt ze meer op Vlaams Blok dan op Volksunie'

© Belga

CD&V-voorzitter Wouter Beke noemt het economische programma van N-VA om 11 miljard euro te besparen "zowat het best bewaarde geheim van de Wetstraat".

De christendemocratische voorzitter stelt in een interview met het weekblad Humo dat De Wever terecht altijd veel kritiek heeft gehad op Vlaams Belang, waarbij de N-VA-voorzitter stelde dat je alleen iets kan veranderen door aan de onderhandelingstafel te gaan zitten.

'Niet tevreden met rechts-radicale koers van N-VA'

"Maar net dat verwijt is nu van toepassing op de N-VA", meent Beke. "Geloof me vrij: niet iedereen binnen die partij is daar even gelukkig mee. Ik kom geregeld mensen tegen die hoegenaamd niet tevreden zijn met de rechts-radicale koers die nu wordt gevaren.

'Communautair akkoord is goed akkoord'

Het communautair akkoord is voor veel van die mensen een goed akkoord", weet Beke. Hij meent ook dat het "genetisch materiaal" van N-VA bijna is gewijzigd. "Vreemd genoeg zijn er weinig kiezers die de N-VA inschatten als een economisch rechtse partij. Dat is ook logisch: hun economische programma om die 11 miljard te besparen, moet zowat het best bewaarde geheim van de Wetstraat zijn.

Ik zou de N-VA eindelijk eens willen zien afdalen van de berg van de platitudes, om de weg van de concreetheid in te slaan", aldus de CD&V-voorzitter. (Belga/EE)

Onze partners