'Begrotingsoefening 2013 is titanenwerk' (Laurette Onkelinx)

18/11/12 om 13:51 - Bijgewerkt om 13:51

De begrotingsoefening gaat verder. Volgens Alexander De Croo (Open VLD) staat er de aanwezige ministers nog heel wat werk te wachten. Laurette Onkelinx omschrijft de huidige besprekingen als een 'titanenwerk'.

'Begrotingsoefening 2013 is titanenwerk' (Laurette Onkelinx)

© Belga

De topministers van de federale regering zitten opnieuw samen om een akkoord te vinden over de begroting 2013, de economische relance en de modernisering van de arbeidsmarkt. Er is "nog zeer veel werk" te doen alvorens er een akkoord gevonden kan worden, luidde het. Verschillende ministers hopen vandaag of morgen(ochtend) af te kunnen ronden. CD&V-vicepremier en minister van Financiën Steven Vanackere wil in "de komende uren" de werkzaamheden afronden, "maar dat kan evengoed om 24 uur of 36 uur gaan", zei hij. "U mag van ons niet verwachten dat we onszelf een timing opleggen".

Zowel Vanackere als zijn Open VLD-collega Alexander De Croo zeiden dat er hoe dan ook nog zeer veel werk op de plank ligt. "Als we echte maatregelen tegen onze loonhandicap en een gezonde begroting willen, hebben we nog veel werk te doen", klonk het bij De Croo. Laurette Onkelinx (PS) gaf toe dat de begrotingsonderhandelingen, die al vier weken duren, een "titanenwerk" zijn.

Minister van Begroting Olivier Chastel (MR) verduidelijkte dat er nog niets definitiefs is beslist. "Maar ik hoop dat ik voor het laatst naar de Lambermont (de ambtswoning van de premier, red.) moet komen, althans voor de begroting 2013", voegde hij eraan toe. (Belga/INM)

Chastel: 'Er moet een akkoord over alles zijn'
Minister van Begroting Olivier Chastel (MR) verduidelijkte dat er nog niets definitiefs is beslist, maar dat er zaterdag niettemin veel vooruitgang werd geboekt. Er blijven geen specifieke blokkeringen meer over, maar toch is er nog geen akkoord over de begroting 2013, in tegenstelling tot wat enkele bronnen eerder lieten verstaan. "De maatregelen die betrekking hebben op de relance en de arbeidsmarkt hebben een impact op de begroting. Zolang daar geen akkoord over is, kan ook het budget niet afgesloten worden", aldus Chastel. "Er moet een akkoord over alles zijn". (Belga/INM)

Lees meer over:

Onze partners