Begroting vormt lastig struikelblok bij onderhandelingen Vlaamse regering

02/07/14 om 15:25 - Bijgewerkt om 15:29

De onderhandelingen voor een Vlaamse regering met N-VA en CD&V lopen gestaag verder. De begroting blijft de moeilijkste klus om te klaren.

Begroting vormt lastig struikelblok bij onderhandelingen Vlaamse regering

Geert Bourgois (N-VA) en Kris Peeters (CD&V) © BELGA

De onderhandelingen voor een Vlaamse regering die N-VA en CD&V voeren lopen gestaag verder. Lastig struikelblok blijft het begrotingstraject dat de nieuwe Vlaamse regering de volgende jaren zou volgen. Mogelijk zou die kaap eind deze week gerond worden.

De onderhandelaars van de centrale werkgroep kwamen bijeen op het kabinet van aftredend begrotingsminister Philippe Muyters (N-VA). Naar verluidt zouden de onderhandelingen goed opschieten. Over de inhoudelijke punten die de 21 thematische werkgroepen de voorbije weken in evenveel nota's hebben gegoten, zou niet zo heel veel discussie meer bestaan.

Discretie blijft echter het orderwoord en de onderhandelaars houden voorlopig de lippen stijf op elkaar. De begroting blijft de moeilijkste klus om te klaren. De komende jaren zal fors bespaard moeten worden. Voor volgend jaar zouden voor niet minder dan 1,3 miljard euro besparingen nodig zijn. (Belga/AVE)

Onze partners