Begroting: De Crem, Bogaert en Magnette schuiven mee aan tafel

28/10/12 om 08:29 - Bijgewerkt om 08:29

In de zoektocht naar nieuwe besparingen zaten ook minister van Defensie Pieter De Crem, zijn collega van Overheidsbedrijven Paul Magnette en staatssecretaris voor Ambtenarenzaken Hendrik Bogaert mee aan tafel.

Begroting: De Crem, Bogaert en Magnette schuiven mee aan tafel

© Belga

Het federale kernkabinet zoekt zo'n 3,7 miljard euro om het begrotingstekort terug te dringen tot nog 2,15 procent van het bbp. Ze knoopten aan waar ze vrijdag gestopt waren, dus met het analyseren van de cijfers van het monitoringcomité en het overlopen van de primaire uitgaven.

Vervolgens waagden de ministers zich aan de eerste mogelijke besparingspistes, klonk het na afloop. Concreet mochten De Crem, Bogaert en Magnette langskomen voor een eerste "tour de table", om "van heel nabij" te kijken of er in hun respectievelijke departementen nog besparingen te vinden zijn. Concrete beslissingen zouden er nog niet genomen zijn.

Het initiatief past in elk geval in de boodschap die minister van Financiën Steven Vanackere eerder deze week al uitstuurde. Er zullen enkele grote maatregelen nodig zijn, maar simpelweg alle uitgaven moeten tegen het licht gehouden worden, klonk het toen.

Zondag buigen de ministers zich over de sociale zekerheid en de strijd tegen de fiscale en sociale fraude, zo valt nog te horen. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners