Bart De Wever wil Tourstart in 2020 naar Antwerpen halen

06/07/15 om 19:46 - Bijgewerkt om 19:46

Het Antwerpse stadsbestuur heeft de smaak van de Tour te pakken en gaat voluit voor een 'Grand Départ' in 2020. Dat heeft burgemeester Bart De Wever (N-VA) verklaard.

Bart De Wever wil Tourstart in 2020 naar Antwerpen halen

Bart De Wever (L) © Belga Image

De ambitie van Antwerpen om exact 100 jaar na de Olympische Spelen in de Scheldestad een Tourstart te organiseren is niet nieuw, maar nu worden de plannen blijkbaar stilaan concreet. Burgemeester Bart De Wever had maandagochtend alvast verkennende contacten met Vlaams minister-president Geert Bourgeois - rond de financiering - en Tourbaas Christian Prudhomme.

Het organiseren van een Tourstart is een pak duurder dan de start van een etappe en leek de voorbije maanden niet meteen haalbaar te zijn voor Antwerpen, maar nu lijkt er toch eensgezindheid te bestaan bij het stadsbestuur.

'De "return on investment" is ook groot bij een Tourstart: het is een van de grootste sportevenementen ter wereld en iedereen ziet de troeven van je stad', laat De Wever weten via zijn woordvoerder. 'Maar zoiets kan je natuurlijk als middelgrote stad, wat Antwerpen ondanks zijn wereldhaven toch is, nooit alleen dragen. Daarom zullen we in de nabije toekomst samenzitten met verschillende partners, want zo'n kandidatuur moet tijdig klaar zijn. De Tour heeft in ieder geval nu kunnen zien dat Antwerpen klaar is om hen te ontvangen.' (Belga/KVDA)

Onze partners