Bart De Wever wel op VRT, niet op ATV

08/10/12 om 09:55 - Bijgewerkt om 09:55

N-VA-voorzitter Bart De Wever verscheen op het kopstukkendebat van de VRT, maar niet op het lijsttrekkersdebat van de Antwerpse zender ATV.

Bart De Wever wel op VRT, niet op ATV

© Belga

N-VA-voorzitter Bart De Wever verscheen op het kopstukkendebat van de VRT, maar niet op het lijsttrekkersdebat van de Antwerpse zender ATV. Dat hij naar ATV zijn kat stuurde, heeft te maken met een conflict tussen beiden. Bart De Wever hekelde eerder al dat hij minder aandacht kreeg dan de andere partijen. Dat bijvoorbeeld de PVDA meer aandacht kreeg, vond hij een scheeftreking van de realiteit. En dus besliste hij dat N-VA niet meer te zien zou zijn op ATV.

Zondag afwezig blijven op de Antwerpse zender was een "grove fout", zo zegt Guillaume Van der Stighelen, ex-reclameman bij reclamehuis Duval Guillaume, in De Morgen. "Vergeet niet dat 12 procent van de Antwerpenaren nog onbeslist is. Dat zijn niet de rabiate diehards die vinden dat De Wever gelijk heeft door ATV op haar nummer te zetten. Dat zijn de gematigden, die hij nu voor het hoofd stoot. Ik vind zijn afwezigheid een belediging voor de Antwerpse kiezer."

Antwerps politicoloog Dave Sinardet volgt die redenering: "Hij bleef afwezig op een vrij cruciaal debat. Dat is allesbehalve een slimme zet."

Op Radio 1 werd vandaag maandag ook gedebatteerd over Antwerpen, met alle lijsttrekkers, behalve Peter Mertens. Ook daar waren mobiliteit en veiligheid speerpunten, net als op 'Het grote debat' op Eén, waar betaalbaar wonen, stadsfinanciën en mobiliteit stevig aan bod kwamen. (SD)

Onze partners