Bart De Wever vs. Kris Peeters in Antwerpse 10 miles

20/04/13 om 16:45 - Bijgewerkt om 16:45

Met zowat 35.000 lopers komt er een recordaantal lopers aan de start van de Antwerp 10 Miles. Het loopevenement is daarmee het grootste van Vlaanderen.

Bart De Wever vs. Kris Peeters in Antwerpse 10 miles

© Belga

Er wordt een recordaantal lopers verwacht voor de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon, de Rock Werchter onder de stratenlopen. Volgens organisator Golazo zullen er bijna 35.000 sportievelingen aan de start staan, 5.000 meer dan in 2012 en een absoluut record.

"Het gros van de deelnemers gaat van start in de 10 Miles die de lopers dit jaar opnieuw door de Kennedytunnel voert", laat Golazo weten.

Aan de marathon nemen goed 2.000 lopers deel. Topfavoriet is de 30-jarige Keniaan Samson Bungei, die een besttijd van 2u08:36 heeft staan. Abdelhadi El Hachimi (2u11:30) is op papier de snelste Belg.

Kris Peeters vs. Bart De Wever

Ook bekend Vlaanderen komt aan de start, laat Golazo weten. Onder anderen Geert Hoste, Francesca Vanthielen, Siska Schoeters, Saskia De Coster, Tine Embrechts, Vlaams minister-president Kris Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits, Antwerps burgemeester Bart De Wever en Lesley-Ann Poppe (ASICS Ladies Run 5 km) trekken de loopschoenen aan.

Kris Peeters loopt voor Think Pink, met dames die in behandeling waren voor borstkanker. 'Ik heb geen idee hoe snel die dames gaan, maar ik denk dat het behoorlijk rap zal zijn', zegt Peeters in Knack magazine. 'Ik ga er dus van uit dat Bart De Wever sowieso ver achter mij blijft.'

'Zo veel mogelijk eten' (De Wever)

Voor Bart De Wever is die zogenaamde uitdaging van Peeters niet meer dan een uit de hand gelopen grap. 'Ik ben Kris in het parlement direct gaan zeggen dat ik het niet meende. Er zal dus geen duel komen. Ik jog voor mijn gezondheid', zegt De Wever, die van zichzelf vindt dat hij van nature geen sportman is. 'Dokters zeggen wel eens: luister naar je lichaam. Wel, in mijn geval is dat een slecht idee, want mijn lichaam zegt me om zo weinig mogelijk te doen en zo veel mogelijk te eten', aldus de Antwerpse burgemeester in Knack. (TE)

Automobilisten die in Antwerpen en omgeving moeten zijn, houden best rekening met de nodige verkeershinder. De Kennedytunnel, de Waaslandtunnel en de Bolivartunnel worden geheel of gedeeltelijk afgesloten. De verliestijd aan de Kennedytunnel liep vorig jaar in beide richtingen op tot twee à drie uur, zegt men bij het Vlaams Verkeerscentrum.

Onze partners