Bart De Wever verbaasd over commotie ballenkraam Di Rupo

19/09/11 om 09:09 - Bijgewerkt om 09:09

Bart De Wever is verbaasd over de commotie die ontstond nadat de N-VA een ballenkraam opende waar mensen met ballen konden gooien naar een afbeelding van Elio Di Rupo.

Bart De Wever verbaasd over commotie ballenkraam Di Rupo

© Belga

'Ik moet om half zes opstaan om een interview te geven over een ballenkraam. Dat vind ik hallucinant,' zei Bart De Wever in het Radio 1-programma De Ochtend.

Kermistraditie
De Wever reageerde daarmee op de commotie die dit weekend was ontstaan nadat de N-VA op de jaarmarkt in Beersel een ballenkraam opende waar kinderen en volwassenen met ballen konden gooien naar een afbeelding van Di Rupo. 'Ik begrijp de commotie niet. Ze hebben daar een kermistraditie. Ikzelf en Ben Weyts hebben daar ook al in de ballenkraam gehangen.'

Triestig
De N-VA kreeg ook kritiek omdat ze gisteren zij aan zij verscheen met het Vlaams Belang op een BHV-betoging in Linkebeek. 'Ik kan het niet helpen dat we soms hetzelfde standpunt hebben als het Vlaams Belang,' zegt De Wever. 'Onze mensen ter plekke zijn bij verrassing genomen toen Het Vlaams Belang zich mee in beeld drong. Het is triestig dat die partij zo ageert, maar je kan daar weinig aan doen, natuurlijk.'

'Ik weet dat men een wig probeert te drijven in de N-VA. Ik denk dat er toch wel wat relevantere dingen zijn om over te spreken dan een ballenkraam. Men vindt het niet eens het vermelden waard dat we straks een regering gaan krijgen zonder Vlaamse meerderheid.' (EE)

Lees meer over:

Onze partners