Bart De Wever tegen zijn zin in dieetreclame

09/01/12 om 11:20 - Bijgewerkt om 11:20

'Naast Bart kampt 63 procent van de Belgen met overgewicht.': zo wordt een dieetkuur gepromoot. Bart De Wever (N-VA) is niet opgezet met de verwijzing naar zijn dieet.

In de krant De Zondag staat een advertentie onder de kop: 'Bart weet het al, afslanken doe je met proteïnen'. Daaronder duikt Bart opnieuw op: 'Naast Bart, kampt maar liefst 63 procent van de Belgen met overgewicht'.

Ook al valt nergens de achternaam van de voorzitter van de N-VA, het is duidelijk dat Bart De Wever bedoeld wordt. Hij ging een tijd geleden van start met een crashdieet, waardoor hij sinds 18 november al 16 kilo afviel.

Bart De Wever is niet te spreken over de reclame, hij vindt dat zijn naam zonder zijn toestemming misbruikt wordt voor een kuur die hij zelf niet volgt. Het is volgens de populairste politicus van Vlaanderen ook "gevaarlijk" om de indruk de wekken dat met een crashdieet alles mogelijk is.

"Wat ik doe, gebeurt onder strikt medisch toezicht, in een planning over twee jaar. Mijn boodschap is dus: begin er niet zomaar aan, want dat kan gevaarlijk zijn", zegt hij in de Gazet van Antwerpen.

Het succes van Bart De Wevers dieet, hij is al 18 kilo kwijt en is opnieuw beginnen sporten, zou volgens de Gazet van Antwerpen al zo'n 2.500 Belgen aangezet hebben om de methode ook te gaan volgen. (SD)

Lees meer over:

Onze partners