Bart De Wever: 'Stem N-VA uit protest tegen Di Rupo'

13/10/12 om 13:48 - Bijgewerkt om 13:48

'Morgen begint de verandering.' Op het verkiezingscongres van N-VA deed voorzitter Bart De Wever een oproep om een proteststem tegen de regering Di Rupo uit te brengen.

Zowat tweeduizenden kandidaten en leden van de N-VA verzamelden in Antwerpen voor een laatste meeting voor de gemeenteraadsverkiezingen van. N-VA-voorzitter Bart De Wever herhaalde dat een stem voor zijn partij een duidelijke proteststem is tegen de federale regering van Elio Di Rupo.

N-VA mag dan wel nationaal de grootste partij zijn, in de Vlaamse gemeenten is de partij slechts een bescheiden speler. De uitdaging voor de N-VA is om ook op lokaal vlak een speler van belang te worden. Met een campagne die draait rond "verandering" zet de N-VA zich af tegen de traditionele bestuurspartijen CD&V, sp.a en Open Vld, die ook deel uitmaken van de federale regering.

Boodschap aan Di Rupo

Voorzitter De Wever, die van zijn militanten driemaal een staande ovatie kreeg, zette die boodschap nog eens in de verf. "De Vlamingen kunnen een duidelijke boodschap sturen naar de Wetstraat: wij zijn het moe. Moe om als melkkoe te worden gebruikt. We zijn de federale stilstand zat. We aanvaarden het economische malgoverno niet meer".

"Morgen kan de kiezer beslissen om lokaal een nieuwe wind te laten waaien. Om de almacht van bepaalde partijen te breken", zei De Wever.

De N-VA heeft er vertrouwen in dat haar resultaat zondag zal zijn. "Morgen begint de verandering", besloot De Wever. (Belga/EE)

Onze partners