Bart De Wever: “Nog twee à drie jaar zwaar besparen”

Bart De Wever © Belga

We zullen nog twee à drie zware besparingsjaren beleven, maar daarna zal het beter gaan volgens N-VA-voorzitter Bart De Wever.”Ik besef dat dat niet gezellig is, maar het is wel noodzakelijk”, zegt hij tegen Het Nieuwsblad.

De Wever zegt tevreden te zijn over het voorbije jaar. “We hebben ingrijpende hervormingen in gang gezet. Ik besef dat die niet allemaal even gezellig zijn. Maar als we volharden, dan kunnen we de economische grondstroom wel van negatief naar positief ombuigen. ” De Wever verwacht in 2019, bij de volgende verkiezingen, weer perspectief te kunnen bieden. Pensioenen zullen tegen dat jaar beter betaalbaar zijn en er zullen meer jobs in de privésector zijn, denkt de burgemeester van Antwerpen.

“Voor de meeste partijen is een jaar besparen al veel. We moeten dat nog twee à drie jaar volhouden, er is geen alternatief”, zegt hij tegen Het Nieuwsblad. “Ik hoop voor 2016 dat iedereen nu op de trappers gaat staan, en niet voortdurend probeert om op de bagagedrager te gaan zitten.” (WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content