Bart De Wever: 'Niet ontraditioneel dat het vlak voor het einde even spannend wordt'

18/07/14 om 18:54 - Bijgewerkt om 18:58

Terwijl de hoofdonderhandelaars van N-VA en CD&V zich in stilzwijgen hullen om de Vlaamse formatiegesprekken opnieuw vlot te trekken, heeft N-VA-voorzitter Bart De Wever zich op de Antwerpse regionale zender ATV kort uitgesproken over de moeilijkheden bij die regeringsvorming.

Bart De Wever: 'Niet ontraditioneel dat het vlak voor het einde even spannend wordt'

Bart De Wever blijft favoriet bij de Vlamingen, stelt een nieuwe peiling. © REUTERS

'Het is niet ontraditioneel dat vlak voor de vorming van een regering de moeilijkste punten nog overblijven, en dat het dan eventjes spannend wordt', aldus De Wever. De Wever zegt in het interview ook dat hij hoopt dat het nu allemaal 'vlot zal gaan verlopen binnenkort'.

De N-VA-voorzitter drukt de voorzichtige hoop uit dat N-VA en CD&V snel tot een akkoord komen. 'Ik mag het hopen. Ik durf er niet meer over zeggen, want dan is het weer een deadline. Maar ik mag het hopen', aldus De Wever op ATV.

Met die laatste quote verwijst De Wever naar een uitspraak die hij zelf deed op 11 juli. Hij zei toen dat de Vlaamse formatiegesprekken 'begin volgende week' (begin deze week dus) zouden kunnen landen. Die deadline schoot bij CD&V-delegatieleider Kris Peeters in het verkeerde keelgat. 'Als een voorzitter deadlines oplegt is het aan hen om te zorgen dat alles wordt opgelost', zei een geprikkelde Peeters. (Belga/TE)

Onze partners